Tuesday, August 31, 2010

adeh...senduk pon mau curi ka???

 pelik...tapi benar..????


Nak percaya ke x, tak tau la kan tapi itula yang berlaku hari ni..sampai senduk pon nak di curi nye..tak tau ape motif dia curi senduk tu..last2 sepandai-pandai tupai melompat akhir nye jatuh ke tanah jua...kena tangkap gak pencuri tu..berita ni aku tau masa tengah duk belek surat khabar (utusan malaysia online)..tertarik dengan tajuk
"Curi Senduk"...nak tergelak pun ada tapi hairan pun ada..manusia zaman sekarang memang susah nak di ramal..dari kes buang anak, rogol, bunuh anak n last2 hari ni kes CURI SENDUK...adeh..da xde kerja ke???

Pas mencuri, then nak jual lak kot kat pasar2 yang ada sekitar KL ni..pas tu guna duit tu tok berbelanja include tok makan minum...ingat lah sikit Minda yang baik datang nye dari sumber yang baik (Halal) tak kisah la even kita ni berlainan agama sekali pun, tapi semua agama suruh kita berbuat baik...manusia kini pelbagai ragam..ish3

Untuk berita penuh sila klik tajuk ni -Curi senduk: Dipenjara sehari, denda RM500



 *sumber berita dari Utusan Online
*gambar dr google

12 comments:

- koroe - said...

alang2 kan.curi je sume mde yg ade tu..haha..

Aretikz said...

Kerana Senduk, 500 melayang, ahakz..

d_tieah said...

Huhu..
Senduk pun b'harga kan..

missSenget said...

curi senduk 15engget..kene denda 500..huhu~

onethebomb! said...

hahaha..lawak jee, terdesak sgt la tu kot..haha
tak pasal2 kena byr berganda-ganda..HAHA

white rose said...

umah dia xde senduk nak masuk gulai...

iza said...

Petua org dulu2, kalau nak dapat anak lelaki ke pompuan tah....kena curi senduk umah org tp jangan sampai org lain tahu.....hehe...

myra arshad (: said...

nak masak la tu. HAHAHA

h A n Y S said...

UBAT GIGI yg baru beli pernah kena curik kat hostel. ubat gigi je tuh..
kesian kan pencurik nye.. sedih2..klako pon ade! haha

Haw said...

think +ve.. agaknya dia nak masak utk berbuka.. or nak cedok lauk berbuka.. tak tentu pasal ko dpt pahala

adi said...

@iza serius ada petua macam tu? haha. petua orang tua ni kena pilih jugak. yang mana baik ikut, yang haram tinggalkan.

Eel said...

hahaha
baik2 ade sudu plastik kat restoran free2, nak pula gi curi2..

RM500, bnyk tuu~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...