Sunday, August 15, 2010

telah pergi...

Assalamualaikum dan salam sejahtera ^_^

5 ramadhan telah pergi meninggalkan kita....

pejam celik pejam celik da masuk 6 ramadhan da...fasa pertama ramadhan hampir ke penghujung nye...syukur alhamdulillah kita diberikan kesempatan untuk berpuasa pada tahun ini...

dalam kesibukan study, sempat lagi aku update blog ni hehehe minggu ni sahaja aku ada 3 test1..n berlaku 3 hari berturut-turut T_T begitulah dugaan di bulan puasa ini yang harus ku tempuh..tapi xpe, insyaALLAH ada hikmah disebalik setiap dugaan yang diberikan =)

tahun ni, aku rasa terpanggil untuk berbuka puasa di masjid tempat aku belajar..setelah 4 tahun aku menuntut kat sini, baru tahun ni (tahun ke 5) aku join berbuka puasa secara beramai-ramai kat masjid..salu aku buka sorang2 je kt bilik kalau xde member...tapi kali ni nak tukar angin plak...da 2 kali setakat ni aku buka kat masjid..

kali ke 2 aku buka puasa kali ni agak surprise sikit (surprise bg aku jela kot) sebab dalam keramaian nak berbuka tadi, aku ternampak satu kelompok yang agak unik dari yang lain...bukan ape, bila buka kat masjid tempat aku belajar ni kitorang dihidangkan dengan makanan dalam talam..1 talam kongsi 4-5 orang dan kebanyakan yang datang adalah student2 tapi ni tadi ade 1 kelompok yang unik dan
tenang je hati ku bile tengok kelompok tu =)


kelompok anak2 kecil ni yang wat aku tertarik...

semua yang datang berbuka orang dewasa tapi yang ni 1 kelompok dak2 kecik yang comel ^_^ ini lah yang dikatakan semangat ramadhan...baik yang besar mahupun yang kecik telah diajar berpuasa dan memakmur kan masjid...syabas kepada parent anak2 kecil ni... ^_^


fasa pertama ramadhan (1-10 ==> Rahmat)
fasa kedua ramadhan (11-20 ==> Pengampunan)
fasa ketiga ramadhan (21-30 ==> Jaminan pelepasan dr neraka)

Semoga Ramadhan kali ini memberi makna buat kita semua...

7 comments:

musethekiller@josh said...

sama la kita. buka kat masjid. save budget. haha.

::fadxieza:: said...

chumell je bdk2 tu mkn gune talam..:)

d_tieah said...

Huhu..
Elakkan pembaziran..

mE said...

comelnya adik2 tu..
:)

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

hihi~~ gud luck test ya ,, =)

dunspeak♥ said...

gud luck utx test :)
do ur bes :D

selamat berpuasa :D

zBz said...

thanks 4 d support gengs ^_^ insyaALLAH i'll do ma best...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...