Tuesday, August 17, 2010

ape ada pada NIAT???hmmmmm.....

Assalamualaikum dan salam sejahtera kengkawan ^_^

7 Ramadhan telah pun berlalu...so tinggal 23 hari lagi nak raya huhuhu...

Sedar tak kita yang NIAT main peranan dalam kehidupan kita hari2 sampai kita tua nanti???..besar peranan NIAT ni dalam diri kita...setiap perbuatan yang kita nak buat, mesti kita NIAT dulu..contoh nye cam malam ni before kita tidur..kita plan nak pergi kerja esok kul 6.50 n nak bangun sahur kul 4.30pg..so sedar tak sedar sena nye 'plan' kita tu adalah NIAT kita...

Contoh lain yang boleh kita tengok NIAT ni mainkan peranan yang teramat besar adalah
dalam bulan Ramadhan sekarang ni...bila kita NIAT berpuasa dalam bulan ni tiap2 hari, tengok la even ada non-muslim makan depan kita pun (orang muslim yang berpuasa) kita tak terliur..even kalau kita berpuasa sunat sekali pun kat bulan2 lain, sama gak tak terliur or rasa lapar bila tengok orang lain makan...begitu besar peranan NIAT dalam kehidupan kita sehari-hari...


So, berniat lah!!!!
insyaALLAH ALLAH akan bantu hamba2nye yang berniat untuk kebaikan ^_^
~SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA~




hari ni nak mam susu jela..nak diet :p

(gambar dari google)



4 comments:

YOUsoF said...

InshaAllah..

selamat jugak tuk admin blog ni ;D

Syida Shukor said...

selamat berpuasa ya (:

Aniza said...

salam

niat nampak macam tak penting tapi amalan kita bergantung kepada niat. jika kita berniat melakukan kebaikan, kita diberikan 1 pahala kerana berniat dan juga pahala selepas melakukan kebaikan tersebut.dan jika berniat serong, dosa tidak akan dicatatkan sehingga kita melakukannya. hebat bukan keadilan Allah?

Semuanya bergntung kepada niat. Sekadar berkongsi.

Selamat berpuasa kepada tuan punya blog. dah niat berpuasakan?huhu

zBz @ admin said...

selamat berpuasa sume ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...