Friday, September 17, 2010

kian berakhir...tik tok tik tok countdoWn!!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat kengKawan sume..hmmm diam tak diam da seminggu kita beraya n hari ni da masuk pun 8 Syawal..so cuti mid semester aku pun kian berakhir wuwuwuwu tak puas cuiti lageeeyyyyy :( bukan tak puas cuti sena nye tapi tak puas lagey bagun lambat2 keh keh keh :p

Hari isnin minggu depan da start
periksa UPSR..hohoho kecian nyeeee...hari ni pun da ada adik2 yang kena g sekolah buat persiapan yang terakhir before UPSR minggu depan ^_^  takpe2 adik..bersusah-susah dahulu besenang-senang kemudian k...

Mood raya aku sudah semakin melabur kan tirai nye..sebab minggu depan da mula kuliah n esok or lusa da kena balik hostel balik...oyeaaahhh!!! tak sabar sena nye nak balik hostel :p sebab duk umah, aku cuma membesar kan badan je bukan nye mengKETOL2 kan badan hehehe

Ni nak story sikit hari raya den ahun ni cam mane hehehe Di hari raya, amalan kunjung mengunjung sudah menjadi kebiasaan..salu nye masa ni la kita dapat jumpa semua saudara-mara yang bese jadi teman sePermainan waktu kecik dulu mahupun saudara -mara yang baru kita jumpa hehehe besh nyeee...Raya tahun ni boleh dikatakan agak meriah dan gumbira bagi aku sebab sume family berkumpul bersama n kitorang konvoi g beraya...2 buah kete n 2 buah van..hoho memang sesak r kan ghumah2 yang kitorang pergi ni...ramai nye da macam orang kenduri beb!!! so masa tang nak balik tu paling syok sebab sambil2 salam tu hehehe bese r kan..tapak tangan aku ni rasa gatal je keh keh keh tanda masih lagi le dapat duit raya hehehe :p memang beratur panjang la...aderla dekat2 15 orang kot anak2 huhu...

Seronok gak bile fikirkan yang tua bagi duit raya kat yang muda ( muda di sini means yang masih belajar lagi ye)..sebab nye dalam masa yang sama, masa ni la paling banyak kita dapat bersedekah..tak kisah la berapa nilai yang diberi pun tapi masih lagi sedekah...nilai tak penting tapi NAWAITU yang penting huhu...syukur alhamdulillah..semoga tangan2 manusia yang memberi duit raya kepada KAMI semua dimurahkan rezeki dan hidup diberkati Yang Maha Esa ^_^



Yang Tua Kita Hormati
Yang Muda Kita Dekati



(gambar2 dr google)

7 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

isnin dah masuk kerja balik...lagi cam tak best jerk rasa..huhuh..tak sabar nak habskan practikal

Fane Davis said...

huahuahua...tak best kan bila sedar cuti dah makin habis....aduihh...

mIMey said...

haha,,same as me!

budakmengong said...

skul dh bkak ! ! ahh mlz gle.hahaha

Ezao' Edogawa said...

raya keenam dah start skola. siap TRIAL SPM lagi. haha ...! raya tahun ni xsemeriah kau punya raya lah. sbb terkenangkan trial tu. haha!

tim said...

selamat balik kampus
ngee..~~

elmo blurb said...

dah start sekolah. tskk :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...