Thursday, July 8, 2010

Keputusan perlawanan Spain VS Germany




1 - 0






Spain VS German
Durban Stadium

World Cup 2010....keputusan terkini !!! latest news !!! hot news!!!

Spain telah memenangi perlawanan sebentar tadi. Gol pertama Spain dijaringkan oleh Carles Puyol hasil tandukan kencang pada minit ke 73 melalui sepakan sudut.

Satu perlawanan yang agak mendukacitakan di mana German terlalu bermain berhati-hati sehinggakan statistik perlawanan menunjukkan shots on goal yang dilakukan oleh German hanya 6 sahaja dan 2 yg tepat ke gawang gol, manakala Spain melakukan 16 sepakan sasaran dan 5 tepat ke pintu gol German.. satu jurang yg agak besar di sini...

Walaubagaimana pun, satu perlawanan yang hebat ditunjukkan oleh kedua-dua pasukan kerana separuh masa pertama tiada sebarang gol oleh kedua-dua pasukan ini..

Namun begitu, agak mengejutkan..entah dari mane datang makhluk ni yang bertindak memasuki kawasan padang sewaktu perlawanan sedang berlangsung....siap pakai baju kale biru spomen lg tu der.....aduyai




2 acik guard padang dengan pantas memBERSIHkan padang

acik guard : apey beghat bebenor kamu ni yop...letih teman nak menolak kamu..ish2




Baju puteh : orang duk sibok men bola..kamu le tag team wrestling kat tepi padang..haish!!!




Tandukan kencang Carles Puyol yang membolosi penjaga gol German


Ape2 pun, tahniah di atas kemenangan Spain dan terus mara ke peringkat akhir di mana mereka akan bertemu dengan pasukan Belanda pada minggu depan ( tak silap aku pagi2 senin kot)...
Best of luck for German tok masa hadapan k =)


Sementara itu....aduyai tak habis2 lagi...???



acik guard : aku kata balek skang!!!
biru : i xnak la bang..i xnak tu mmg i xnak la..i pun nk men bola gak


(gambar2 dr soccernet.com)
(flag dr google)

3 comments:

akuvision said...

viva espana ~~. Corak diorang main semalam memang payah germany nak kacau. Biar gol satu asal menang

zBz said...

tau xpe..corak dorang main semalam cool je...tapi rembat mmg tepat ke gol..

Cik Yuki said...

TT___TT sedih. kecewa. german klh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...