Thursday, January 19, 2012

Naik LRT guna duit syiling BIRU...???


Assalamualaikum & salam sejahtera semua. Kat KL ni ada dua jenis train tapi dengan satu induk nye, satu STAR LRT dan satu lagi PUTRA LRT. LRT is stand for Light Rail Train (LRT), aq agak-agak je la hehehe. Disebabkan dua-dua ni pengangkutan awam yang sama induknya, so sekarang ni kedua-dua train ni dah guna sistem TOKEN as a tiket. Aq pun tak sure dah berapa lama penggunaan token ni, yang aq perasan dalam satu bulan yang lepas kot if tak silap aq. Masa tu aq baru balik dari pahang dan naik train kat pekeliling. Tiba-tiba je rasa pelik tengok orang beratur kat mesin tiket siap ada pembantu am lagi haha rupa-rupanya sistem dah baru, guna token.

Ok satu lagi yang pelik sikit bagi aq baru-baru ni (senanye bukan pelik tapi aq yang ketinggalan zaman bhahahaha), bila mana aq pergi ke Masjid Jamek. Nak pergi ke Putra LRT. Aq ingat macam dulu lagi tapi rupa-rupanya dah lain. Siap aq tawap lagi 2-3 kali nak masuk. Last-last aq tengok, if nak masuk ke Putra kena ada token, then baru boleh masuk. Dari kat atas lagi dia dah pasang mesin palang, if dulu-dulu lepas turun tangga baru ada palang. Maybe ada bagusnya, untuk elak kesesakan kot kat bawah tu masa peak hours hari-hari orang bekerja n at the same time prevent "pencopet" =) Actually, aq pergi Masjid Jamek tu bukan nak naik Putra pun tapi nak jemput orang. Adeh! buat malu je tak jumpa-jumpa entrance hak hak hak :p

Hope sistem baru ni dapat bagi kesenangan kat orang-orang awam macam SAYA ehehe ^_^

2 comments:

cHEnTa TiKa said...

hehehe.. dah lame xnaik rapid..
bru2 ni naik.. mcm kena kjutan budaya.. hahahah.. seyes.. dah lain beno...

ieyla_667 said...

agak laa..mula2 dorg kenalkan sistem token ni blur2 jugak.. dah macam nak gi naik rollercoaster kat funfair je rasa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...