Friday, January 6, 2012

Haish...masih mencari or tercari2...aduyai


Sumber dari Google
Assalamualaikum n salam sejahtera buat semua pembaca. Actually aq tengah cari artikel pesal tutup aurat. Tajuk dia aq tak pasti sebab artikel ni aq penah baca tapi dah lupa tajuknya. Cite dalam artikel ni agak menarik especially bab2 balasan melihat atau mendedahkan aurat (terutama rambut wanita). Tapi tu la, sampai sekarang ni aq masih mencari lagi artikel tu n tak jumpa2..haish...siyes best cite nye...sebab moral value sangat tinggi hinggakan aq yang laki2 ni rasa berdosa sangat2 if tengok rambut perempuan yang tak bertudung  n terasa kesian kat mereka (perempuan) yang bagi orang laki2 tengok rambut dia...hope if ada sape2 ada or terjumpa, share2 la eh...sharing is caring hehe =)

TETAPI dalam pada hal aq mencari artikel tu, jumpa pulak artikel ni..cite pesal rambut wanita jugak tapi more kepada "feel" yang dialaminya akibat tak ikut perintah Allah n tuntutan agama.

"Hari-hari kakak diseksa. Bila rambut kakak ditarik dengan bara api, sakitnya terasa seperti nak tercabut kulit kepala.. Panasnya pula menyebabkan otak kakak terasa seperti menggelegak. Azab itu cukup pedih...pedih yang amat sangat...tak boleh nak diceritakan. "


Walaupun aq ni bukan dari golongan yang kena tutup rambut tapi bila baca ayat camni, terasa cuak n takut nye kat balasan tuhan tu =( subhanallah....minta2 la kita golongan akhir zaman ni dipelihara iman n ditempatkan di syurga nanti....

Kalau nak baca cite penuh, boleh klik sini

2 comments:

Qaseh Irsalena said...

salam.. =) takut juga , sebab lelaki sebagai pemimpin,
kongsi 1 kisah -
tahu kisah anak perempuan tarik ayah ke neraka?

ini pun sangat menakutkan....

4 jenis perempuan yg akan mengheret 4 jenis lelaki masuk kedalam neraka—

1) anak2 perempuan akan mengheret ayah nya masuk neraka
2) isteri2 akan menarik suami2 mereka masuk ke neraka.
3) adik perempuan akan mengheret abang2 nya masuk neraka.(setelah kematian ayahnya)
4) ibu2 akan menarik anak2 lelaki nya masuk ke neraka.

1 kisah di
http://qasehirsalena.blogspot.com/2011/12/hanya-kepada-mu-kami-berharap.html

Semoga berjaya di dunia dan akhirat ;)

admin said...

Terimakasih di atas ke sudian anda berkunjung ke laman kami. Jika tidak keberatan. Sila berkunjung ke:

1) http://www.mybrhom.com/

Sebagai tanda sokongan anda. Sila like page kami:
2) https://www.facebook.com/pages/BR-HOM-PLUS/227931176739

Kerjasama anda. Amat kami hargai.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...