Thursday, October 21, 2010

Untuk pelajar U: kejayaan seseorang boleh diukur...???


Percaya atau tidak yang kejayaan seseorang boleh kita ukur dengan
hanya melihat cara dia pergi ke kuliah....

Masa mula2 masuk universiti -> letih la jalan kaki g kelas..kan best kalau ada basikal, tak letih sangat...

Bila da ada basikal -> letih nye kayuh basikal..da la tengah panas terik ni....best nye kalau g kelas naik moto, cepat sikit sampai....

Da ada moto -> ish ujan la pulak...cam ne nak balik ni??? hmmm kalau ada kereta pun bagus gak...selesa n tak perlu risau kalau ujan atau panas sekali pun....

Masa result semester da keluar :

Percaya atau tak tapi ni orang kata...keputusan orang pergi kelas dengan kereta lebih teruk dari yang pergi dengan motor...keputusan orang pergi dengan berjalan kaki lebih baik dari yang pergi ke kelas dengan basikal, motor dan kereta....

naik kereta & motor < berbasikal < jalan kaki

Betul atau tidak tak tau lah kan tapi ni orang kata....kalau pergi dengan kenderaan, susah kita nak baca nota tapi kalau pergi dengan berjalan kaki, sambil nak menuju ke kelas or dewan peperiksaan sekali pun masih sempat lagi nak belek2 nota buat kali terkahir....nak percaya ke tak, terpulang lah..lagi pun ni ORANG YANG KATA ^_^




*gambar dari google

4 comments:

aNa_mE said...

sy g kls jln kaki..

FantasyGurlz said...

yups...btol tu...

~ Kisah Kau Dan Aku ~ said...

saya pergi kelas naik kreta, c0z duk umah sndri. tp still leh berjaya n Alhamdulillah dean list all sem. apa yg penting usaha kita. insyaAllah Allah tlg..tp klu bab nak belek nota mmg xsempat. klu exam awal, kne peruntuk masa lebih awal bertolak.=)

nice p0st..!!;-)

syida said...

saya pergi kelas pun jalan kaki.. saya harap sem ni saya dapat yg lebih cemerlang la dari kwn2 saya yg naik kereta dan motosikal... we wait n see.. =) semoga content dlm blog di atas tu boleh mmberikan saya semangat lg untuk belajar.. yes!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...